Sadece tokluk hissi yaratmıyor: İşte bu yüzden yemeğinize salata ile başlamalısınız

Salata ile Başlamak Kan Şekerini Dengeler!

Yemeğe salata ile başlamak, özellikle insülin direnci veya diyabeti olanlar için glisemik kontrolü ve tokluk hissini önemli ölçüde artırabilir. Leggo’da yer alan habere göre Shukla ve meslektaşları (2018) tarafından yapılan bir araştırma, gıda alım sırasının diyabet öncesi hastalar üzerindeki etkisini analiz etti.

Sonuçlar, yemeğe karbonhidratlardan önce sebze veya proteinlerle başlamanın glikoz ve insülin zirvelerinde bir azalmaya yol açtığını gösterdi.

Kan Şekerini Dengeler

Lif açısından zengin salatadan başlayarak, mide boşalması geciktirilir, daha fazla tokluk hissi uyandırır ve gıda alımını kontrol etmeye yardımcı olur.

Karbonhidratların sindirimi aslında ağızda hızlı bir şekilde başlar, glikoz ve insülin seviyelerini yükseltir ve bu da daha hızlı açlık hissine yol açabilir. Bunun yerine, sebzelerde ve baklagillerde bulunan lif ve protein, glikozu daha yavaş salarak insülin seviyelerini sabit tutar. Daha iyi glisemik kontrol ve kilo kaybı için öğle ve akşam yemeklerine salata veya sebze çorbası ile başlanması, ardından protein ve karbonhidratların gelmesi önerilir.

Yemeğin yarısını sebzelerle, 1/4’ünü proteinle ve 1/4’ünü kahverengi pirinç veya kinoa gibi kompleks karbonhidratlarla oluşturmak iyi bir kuraldır. Kahvaltıda karbonhidratları protein veya iyi yağlarla birleştirin, örneğin yoğurtlu yulaf ezmesi veya yumurtalı tapyoka. Yeme alışkanlıklarındaki bu küçük değişiklikler kan şekerini dengede tutmaya ve daha dengeli beslenmeyi teşvik etmeye yardımcı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

esenyurt escort
beylikdüzü escort
istanbul escort
bahçeşehir escort
bakırköy escort
şirinevler escort
şişli escort
esenyurt escort
avcılar escort
beylikdüzü escort
esenyurt escort
beylikdüzü escort
beylikdüzü escort
taksim escort
bakırköy escort
beylikdüzü escort
Ümraniye Escort
Ataşehir Escort
Maltepe Escort
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx